Med eller uden www ?

Der er mange som er i tvivl om, de skal bruge www eller ej i deres URL. Svaret kan være forskelligt, og i dette blogindlæg vil vi forklare forskellige scenarioer.

De fleste i Danmark bruger www. når de går ind på en hjemmeside, og når folk linker til hjemmesider, så sker det typisk med www.eksempelhjemmeside.dk. – Hvis man har lagt sin hjemmeside på http://eksempelhjemmeside.dk med en 301 redirect fra www. vil man ikke få alt linkværdien, og derfor bør man som standard bruge www.

Hvis hjemmesiden man arbejder med har været aktiv i længere tid, så bør man undersøge, om hjemmesiden både fungerer med og uden www. – Hvis ikke skal man følge trinnet nedenunder:

Findes dit indhold med og uden www?

Hvis dit indhold findes på både med og uden www, så har du duplicate content, og det gælder derfor om at redirecte fra enten uden eller med www.
Her bør man søge i Google med flg. Command: site:eksempelhjemmeside.dk

Ved brug af denne command kan man se, om Google har indekseret siden med eller uden www, hvorefter man opsætter en 301 redirect.

En lille konklusion

Findes indholdet på din side med og uden www, så er det teknisk set to forskellige sider. = Duplicate content.
Er du ved at lancere din nye hjemmeside, så bør du som standard sørge for, at din hjemmeside kun findes ved www., mens der er en 301 redirect fra http://.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *