Affiliate marketing

Affiliate marketing er en branche, hvor man skal have færdigheder i en del disicpliner for at kunne begå sig. Der findes rigtig mange danske blogs der berører emnet, men da jeg selv finder glæde i at følge andres syn på affiliate marketing, mener jeg sagtens det kan bære en mere af slagsen.

Jeg vil placere affiliate links i de indlæg hvor det giver mening, da jeg selvfølgelig også gerne vil tjene lidt på det indhold jeg nu engang skriver(er det ikke det vi er her for?), men håber på at indholdet også kan bruges til noget!

Affiliate marketing – helt generelt

Affiliate marketing har eksisteret i mange år efterhånden og der er ingen tegn på at populariten er dalende. Hvis du tager et kig på billedet herunder, kan man se at interessen for affiliate marketing er støt stigende, hvilket også er derfor denne guide er blevet til. Der er masser af information derude, men som ny affiliate marketer kan det være svært at sortere det gode fra det dårlige.

Da jeg selv startede, var det bare med at holde tungen lige i munden, for der er rigtig mange såkaldte ”guruer” derude, som meget gerne vil have dine penge. Det er også derfor at det er en af de største nicher inden for internet marketing, fordi der er rigtig mange der prøver lykken med bl.a. affiliate marketing.

Jeg er heldigvis ikke selv faldet i fælden med at købe produkt efter produkt, men jeg ved der er mange der gør netop dette, i håb om at det er den nemme vej til pengene. Jeg kan godt afsløre at affiliate marketing ikke gør dig til millionær på en dag eller to(ah okay så tre da), men jeg vil til gengæld godt love dig at hvis du er vedholdende i dit arbejde med det, sagtens kan komme til at tjene gode penge.

Hvordan fungerer affiliate marketing?

Der er RIGTIG mange produkter og services tilgængelige på internettet. Alt lige fra bøger til computere, spil, rejser og alt muligt andet. Da internettet er et stort sted, hvor det kan være svært for den enkelte virksomhed at opnå tilstrækkelig synlighed, er mange parate til at dele deres med overskud med alle der kan drive potentielle købere til deres side. Folk der deltager i den slags aktiviteter er såkaldte affiliate marketers.

Affiliate marketing har generelt fire parter der deltager:

En virksomhed der gerne vil have mere salg i sin virksomhed

Et affiliate netværk som står for at have kontakten med virksomheden der ønsker mere salg, og som også udbetaler pengene til dig.

Affliaten, også nogen gange omtalt publisher, er den der udfører den marketing der skal genere mere salg

Kunden som køber det produkt eller service der markedsføres.

Affiliates bruger flere forskellige metoder for at få kunderne ind på virksomhedernes side, herunder bl.a.:

Søgemaskine optimering

Forskellige annoncerings kanaler

Email marketing

Content marketing

Kommision – sådan tjener du dine penge med affiliate marketing:

Hver gang man som affiliate deltager i et salg, tjener man kommission. Den type af kommission er delt i tre forskellige typer hvoraf de primære er Cost per click(CPC), Cost per lead(CPL) og Cost per sale(CPS).

CPS – her får du kommission hvis kunden efter at være landet på virksomhedens side, foretager et køb. Den kommission man får, er enten baseret på en fast pris per salg, eller på %’er. Det varierer meget hvor store %’er man får pr. salg, fra fx 5% på et fysisk produkt til 100% på visse digitale produkter(her er dog typisk tale om et produkt i den lave ende af pris skalaen, som primært sælges for at få folk ind i deres “sales funnel”).

CPL – her får du kommission pr. kunde lead. Det kan fx være at nogen udfylder en ansøgning til et lån eller til at få tre tilbud på advokat hjælp.

CPC – her får du kommission hver gang nogen klikker på dit link. Prisen pr. klik er som regel forholdsvis lav, men det hænger sammen med den ofte ret høje konvertering på disse.

Eksempler på affiliate hjemmesider:

For at give dig en ide om hvordan en affiliate hjemmeside kan se ud, er der herunder et par gode eksempler(i vores øjne)

Herunder ser du to forskellige affiliate hjemmesider. En der sammenligner mobilabonnements priser og en der laver produkt anmeldelser. Hver gang nogen klikker på et af deres links og ender med at købe et abonnement eller et produkt hos den pågældende virksomhed, får de kommision. Bare som en lille teaser kan jeg fortælle at kommision for mobilabonnementer, typisk ligger over 300 kr. pr. salg. På den anden side kan man se et af de produkter de promoverer er en jetpack som koster 68.500$ – hvis vi gætter på 5% kommision for et salg får affiliaten her 3425$ lige ned i lommen. Er du efterhånden ved at være hooked på ideen?

Eksempler på virksomheder du kan lave affiliate marketing for:

Flere og flere virksomheder begynder at få øjnene op for affiliate marketing som en effektiv måde at genere mere salg på, og mange af de rigtigt store virksomheder benytter sig af affiliates. Jeg har herunder samlet et lille udsnit af store virksomheder der benytter sig af affiliate marketing, for at give dig et indtryk af hvor stort et marked det reelt set er.

Et af de mest berømte affiliate marketing programmer er Amazon’s ”Assosciates Program”, hvor Amazon giver deres allerbedste affiliates mulighed for at tjene op til 15% per salg. Amazon er bare et af mange eksempler på affiliate programmer, men da en meget stor del af deres omsætning er affiliate drevet, synes jeg det var et godt eksempel.

Af store danske virksomheder der anvender affiliate marketing, kan der fx nævnes oister(som set ovenover), Leasy, Spies, mfl.

Uanset hvad du kunne tænke dig at lave affiliate markedsføring omkring, vil det næsten altid være muligt at finde en virksomhed der har et affiliate program der passer til det. Se vores guide over affiliate netværk her – så kan du søge lidt inspiration til hvad du kunne tænke dig at promovere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *